Hoe het Golf Handicap Systeem

Golf handicap berekeningen gebruiken een esoterisch systeem van "course rating" en iets dat "slope" heet om precies te berekenen hoeveel slagen iedereen zou moeten krijgen.

Weinig mensen begrijpen of kunnen uitleggen hoe de course rating en de slope worden berekend, dus wees zoals iedereen - accepteer beide en ga met de stroom mee.

Een handicap krijgen bij golf

Als je nog nooit golf gespeeld hebt, zul je nog geen handicap hebben. Maak je geen zorgen - je hebt tijd genoeg. Als je er klaar voor bent, wil je jezelf testen op een echte golfbaan en je vooruitgang een cijfer geven. Maak daar maar twee getallen van: je score en je handicap.

Het eerste wat je moet doen is de score bijhouden. Vraag een bevriende golfer om u te vergezellen in een ronde van 18 holes. Deze persoon moet de score bijhouden en uw kaart aan het einde van de ronde ondertekenen. Om geldig te zijn, moet een kaart twee handtekeningen hebben - die van uzelf en die van de persoon met wie u speelt. Op die manier zijn alle scores duidelijk geldig, en wordt corruptie tot een minimum beperkt.

In het begin zal uw handicap waarschijnlijk vrij snel dalen. De meeste nieuwe golfers gaan in het begin met sprongen vooruit. Daarna zal de verbetering wel doorgaan, maar in een veel trager tempo.

Het berekenen van uw golf handicap

Oké, je vraagt je af hoe je een handicap krijgt, toch? Het enige wat je hoeft te doen is je scores in te leveren op de baan waar je normaal speelt. Je handicap op een bepaald moment is 96 procent van het gemiddelde van de beste 10 van je vorige 20 scores. (Maak je geen zorgen - je krijgt een kaart waarop je informatie staat.)

Uw handicap weerspiegelt vrij nauwkeurig uw huidige vorm, omdat u elke keer dat u uitgaat uw score moet noteren. De meeste clubs en openbare voorzieningen maken het u gemakkelijk. Zij hebben computers waarin u uw scores invoert. Het programma doet al het werk en werkt uw handicap bij.

Veronderstel dat uw tien scores gemiddeld precies 100 zijn. Met andere woorden, voor uw eerste tien rondes golf slaat u 1000 slagen. Als par voor de 18-holes baan die u speelde 72 is, is uw gemiddelde score 28 over par. Dat cijfer, 28, is uw handicap. Elke keer dat je vanaf dan speelt, wordt je handicap aangepast om rekening te houden met je meest recente score.

Wat uw handicap betekent

In golf is het zo dat hoe lager je handicap is, hoe beter je bent. Dus, als uw handicap 6 is en die van uw vriend 10, bent u een betere speler dan hij. Gemiddeld, vier slagen beter, om precies te zijn.

Veronderstel dat par voor de 18-holes baan die we gaan spelen 72 is. U, als iemand met een handicap van 6, zou 18 holes moeten spelen in een totaal van 78 slagen, 6 meer dan par. Uw vriend daarentegen, die een 10-handicapper is, zou de bal 82 keer slaan op een normale dag, 10 meer dan par. Uw handicap is dus het aantal slagen meer dan par dat u zou moeten halen om een 18-holes baan te spelen.