Wat doet een Caddie bij Golf

Hier bekijken we de golfterm caddie of caddy. Waar komt het vandaan en wat doet een caddie in golf?

De golfterm caddie of caddy is afgeleid van het Franse woord cadet, dat van oudsher jongen of jongste van de familie betekent. Het begon in het Engels te worden gebruikt in de jaren 1600 en paste zich aan tot een punt waar Cady, Caddy, Cadie of Caddie gebruikt werd voor een algemene kruier of loopjongen in Schotse steden in de 18e eeuw.

Een van de taken die caddie's moesten uitvoeren was het dragen van golfclubs. In het midden van de 19e eeuw werd in woordenboeken het dragen van golfclubs als de belangrijkste taak van caddies omschreven.

Wat doet een Caddie

Vandaag is een golf caddie of caddy verantwoordelijk voor veel meer dan alleen het dragen van clubs - In die vroege dagen voor golftassen waren ze echt clubdragers - met meerdere clubs in hun armen (er was ook geen beperking tot 14 clubs in die dagen, dus ze hadden vaak een zware lading).

De moderne caddie beheert de uitrusting van de speler, draagt zijn clubs, maar houdt de clubs en uitrusting ook schoon, organiseert de tas, zorgt ervoor dat de speler genoeg ballen, handschoenen, tees enz. heeft. Hij draagt eten en drinken, waterdichte kleding, hoeden, handdoeken en meer - alles wat een speler nodig kan hebben tijdens 18 holes golf.

Een caddy is echter niet alleen maar een tasdrager. Hij adviseert zijn speler ook over strategie, over afstanden, over welke club te kiezen, over hoe de grond de bal zal beïnvloeden als hij landt. Hij moet een goede kennis hebben van het weer en hoeveel de wind de bal in de lucht zal verplaatsen. Een caddy moet de baan, de gevaren en de mogelijkheden kennen.

Bovenal zal een goede caddy het spel van zijn speler begrijpen - hun sterke en zwakke punten en zal wijze aanmoediging en begeleiding geven over hoe ze het beste elke hole kunnen nemen.

Hij moet de bal goed in de gaten houden, hem vinden in moeilijke situaties en weten waar hij zich waarschijnlijk bevindt als hij uit het zicht is verdwenen.

Andere taken van de caddy zijn het verzorgen van de vlag, het harken van bunkers, het vervangen van divots en het repareren van balafdrukken. Het is een zware baan.

Hoeveel verdienen Golf caddies

Het hangt er erg vanaf voor wie ze caddying zijn. Een caddie op de professionele tours kan miljoenen verdienen als hij werkt voor een van de meest succesvolle spelers. Elke caddy heeft een overeenkomst met zijn speler over de beloning, maar vaak gaat het om een percentage van de winst. Als een topspeler een evenement wint en een cheque van ? 1.000.000 opstrijkt, kan de caddie 10% daarvan verwachten - ? 100.000 voor een week werk ... Niet te min.

Caddies die werken bij clubs of golfbanen en caddy voor regelmatige amateur golfers zal niet verdienen heel veel! Ze krijgen waarschijnlijk een vast bedrag per ronde en hopen dan op fatsoenlijke fooien van hun klanten als ze goed werk leveren... Een goede caddie met een gulle golfer die een goede dag heeft, kan aardig aan de bak komen.

Hoe word je een golf caddie

Over het algemeen moet je een beetje van golf weten, dus het helpt als je zelf gespeeld hebt, of speelt. Als je dat doet, dan is de eerste stap waarschijnlijk het vinden van een club of baan die caddies aanbiedt aan leden en bezoekers en proberen in de boeken te komen. Je begint onderaan de stapel, misschien zelfs als bagagedrager in plaats van caddie, en hoopt je op te werken door te laten zien dat je de baan en het spel van klanten kunt lezen.

Als je jezelf bewijst als een goede en betrouwbare caddy op clubniveau, dan verdien je misschien een reputatie die de aandacht trekt van een professionele golfer die behoefte heeft aan een nieuwe man of vrouw op de tas.

Als je een zeer goed geïnformeerde golfer bent - zelf een goede speler, misschien zelfs een pro - kun je misschien de wachtrij overslaan. Als je mensen in het professionele spel kent, heb je misschien de contacten om je diensten als caddy op hoog niveau aan te bieden.