Hoe werken golfscores?

Scores in golf zijn soms een mysterie voor wie niet vertrouwd is met de sport, want in golf - in tegenstelling tot de meeste andere sporten en spelen - is het de persoon met de laagste score die wint.

Het doel op elke hole van de golfbaan is om uw golfbal in die hole op de green te krijgen met zo weinig mogelijk swings.

De Eenvoudige Basis van Golf Scoren: Tel elke swing

Het bijhouden van een score bij golf is heel eenvoudig: Elke keer dat je naar de golfbal slaat met de bedoeling hem te raken, is dat een slag. Elke keer dat je een slag maakt, tel je die. Aan het einde van elke hole - nadat je de bal in de cup hebt gerold - tel je de slagen die je op die hole hebt gebruikt. En dat is je score voor die hole.

Heb je op de eerste hole 6 slagen nodig gehad om de bal in de hole te krijgen? Dan is je score op die hole 6. Als je vervolgens een 4 maakt op hole 2, is je score na twee holes 10. En zo verder tot het einde van het spel. U schrijft elk van deze scores op de scorekaart, in de rij of kolom waar elke hole vermeld staat.

Als u klaar bent met de golfbaan (of de golfbaan is klaar met u!), telt u al die individuele hole scores bij elkaar op. Dat is uw totale score voor de ronde.

Er zijn enkele andere omstandigheden - bijvoorbeeld, elke beginner (elke golfer van elk niveau) zal hier en daar strafslagen moeten toevoegen. Tenminste, als je strikt volgens de regels speelt.

Maar het eenvoudigst gezegd is een golfscore het aantal keren dat je dat balletje over de baan hebt geslagen.

Scoren in verhouding tot par

Wanneer u een golfscore hoort als "2-under par" of "4-over", is dat een voorbeeld van scoren in verhouding tot par of relatief tot par.

"Par" is het aantal slagen dat een ervaren golfer naar verwachting nodig heeft om een hole te spelen of om de golfbaan in zijn geheel te spelen. Elke hole op de baan heeft een par rating. Als hole nr. 1 een par heeft van 4, en je scoort 6, dan ben je 2-over par (zes is twee meer dan vier). Als hole nr. 2 een par-5 is, en je scoort 4, dan ben je 1-onder par. Als je 4 maakt op een hole die een par-4 is, dan ben je "even par" of "level par".

Hetzelfde geldt voor de totale score van een golfer voor de volledige golfronde. Als de par van de golfbaan 72 is en u schiet 98, dan bent u 26 over par voor de ronde.

Er is een heel lexicon in golf voor scores in verhouding tot par; bijvoorbeeld, 1-onder op een hole heet een "birdie" en 1-over heet een "bogey." Je zult de lingo gaandeweg oppikken.

Verschillende Golf Scoring systemen

Er zijn drie hoofdformaten die gebruikt worden om de score bij te houden als je golf speelt tegen vrienden of tegenstanders (opgesomd in volgorde van gebruik):

  • Stroke play: Stroke play is what we've been describing - count each stroke, write down the number of strokes used on each hole, tally it up. Low strokes wins./li>
  • Match play: Again, count the number of strokes on each hole. But then compare that to your opponent's result, and keep track of which of you wins each hole. If you make a 4 on Hole 1 and your opponent makes a 5, you win that hole. The winner of the overall match is the one who wins the most holes./li>
  • Stableford system: In Stableford scoring, your score in relation to par is converted into points, and it's the number of total points (rather than total strokes) that determines the winner./li>