Heb ik echt golfschoenen nodig?

Je kunt je afvragen of je echt golfschoenen nodig hebt. Helpen ze mijn golfspel of laten ze me er alleen uitzien alsof ik weet wat ik doe? Het simpele antwoord is, ja, je hebt echt golfschoenen nodig. En hier is waarom. Eerst en vooral is de golfswing een basis draaibeweging. Je draait naar achteren, dan draai je naar voren.

Laten we ons dit eens voorstellen. U gaat met uw auto een scherpe bocht maken in een bocht met aan één kant een klif - de verkeerde kant. Stel dat je banden geen profiel hebben en de weg nat is. Dat is geen goed scenario, hè!

Hetzelfde principe geldt voor golfschoenen en je golfswing. Als je je lichaam naar achteren draait en hopelijk je gewicht verplaatst naar de binnenkant van je achterste voet, heb je zeker iets nodig om die voet op zijn plaats te houden. Als je gewoon versleten sneakers zonder veters draagt, werkt dat gewoon niet. Je hebt golfschoenen nodig met grip spikes aan de onderkant om je gewicht en lichaam rotatie te ondersteunen.

Nu ben je aan de top van je golf swing, en begint de neerwaartse swing en voorwaartse rotatie van je lichaam. Nogmaals, hier maken goede golfschoenen het verschil. Als je lichaam naar voren draait en je gewicht begint te verplaatsen, heb je een goede basis nodig om die beweging mee te beginnen in je swing.

Impact is gemaakt! Bij impact gebruik je weer je voorste voet en been als basis om naar voren te draaien tijdens de golfswing. Weet je nog dat Tiger Woods een paar jaar geleden een knieoperatie onderging? Dat komt door de druk die op uw voorste been wordt uitgeoefend tijdens impact en het vervolgen van de golfswing. Stel je nu voor dat je weer die oude versleten sneakers draagt in plaats van een goed paar golfschoenen. Met al die druk en rotatie rond uw voorste voet en been, zou u op uw reet kunnen belanden!

Zoals u ziet is het dus van essentieel belang om goede golfschoenen te hebben met nieuwe spikes erin om uw golfswing en alle krachten, trekken en rotaties die bij de golfswing horen te vergemakkelijken. Dus begin vandaag nog met winkelen voor die golfschoenen die uw spel zullen verbeteren!