Waarom heeft een golfbaan 18 holes?

Hebt u zich ooit afgevraagd waarom een golfbaan 18 holes heeft? Dit is het universele formaat dat vandaag de dag op golfbanen over de hele wereld wordt gespeeld. Maar 18 holes was niet altijd de standaard. Soms hadden golfbanen 12, 23, 15 of een willekeurig aantal holes. Dus wanneer werd 18 de vuistregel?

Het begon allemaal met The Old Course at St. Andrews in St. Andrews, Schotland. The Old Course bestond uit 22 holes tot in 1764, toen de golfers unaniem besloten de eerste 4 korte holes samen te voegen tot 2. Zo creëerden ze een 18-holes ronde. Bovendien is het gemakkelijker om 18 holes te verzorgen dan 22!

Er is enige discussie over hoe het besluit van 18 holes op St. Andrews tot stand is gekomen. In 1754 had St. Andrews 12 holes, waarvan er 10 twee keer werden gespeeld. Dit maakte een ronde van 22 holes in totaal. William St. Clair of Roslin, die toen captain was, adviseerde om de layout te veranderen. Hij was de laatste winnaar van deze configuratie, dus hij had enige zeggenschap in deze zaak.

Welnu, de 18-holes golfbaan staat centraal in het golfspel.

Er is een overlevering dat een golfbaan uit 18 holes bestaat omdat er precies 18 slagen nodig zijn om een vijfde Scotch op te drinken. Door slechts één shot per hole te drinken, was een rondje golf af als de Scotch op was. Hoewel dit verhaal amusant is, is het gewoon niet waar. De 18-holes baan werd bepaald door de leden van St. Andrews.

Daar kun je nu op drinken.