Wat is een golferselleboog precies?

Het is het tegenovergestelde van een tenniselleboog, die pijn doet aan de buitenkant van de elleboog. Een golfelleboog doet pijn aan de binnenkant en wordt veroorzaakt door een ontsteking van de pees waar de spieren van de onderarm aan het bot vastzitten. Wanneer de pees overbelast raakt, wordt het botuitsteeksel aan de buitenkant van de binnenelleboog verergerd en veroorzaakt pijn.

Hoewel dit probleem in de verhouding 2:1 bij mannen voorkomt, kunnen ook vrouwen er last van hebben. U kunt dit probleem zelfs ontwikkelen als u nog nooit een golfclub hebt vastgepakt, omdat het meestal wordt veroorzaakt door repetitieve bewegingen, die spanning op de pees veroorzaken. Golfer's Elbow kan een zeer pijnlijk probleem zijn, maar het kan gemakkelijk worden behandeld.

Wat zijn de symptomen?

Meestal voelt u pijn aan de binnenkant van de elleboog, die kan uitstralen naar de onderarm en hand. De pijn kan geleidelijk of in één keer beginnen. Gevoelloosheid, tintelingen, stijfheid en zwakte komen vaak voor. Het kan pijn doen als u een vuist maakt of uw pink en/of ringvinger kunnen gevoelloos worden of tintelen. Uw hand of pols kan zwak aanvoelen wanneer u iets probeert vast te pakken, zoals een deurknop of iemand de hand schudt. Het kan erg ongemakkelijk zijn, maar als u op enig moment veel zwelling of stijfheid voelt en koorts krijgt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen. Dat kan wijzen op een ernstiger probleem.

Hoe kan je een golferselleboog thuis behandelen?

Het wordt aanbevolen uw arm rust te geven, een vrij verkrijgbaar anti-inflammatoir geneesmiddel te gebruiken, zoals Aleve of Ibuprofen, en (met tussenpozen) een ijspack te gebruiken. Als u alle drie de medicijnen zeven dagen lang trouw uitvoert en er geen verbetering optreedt, moet u een consult met een OSC-specialist overwegen.

Hoe kun je een golferselleboog voorkomen?

Leer een goede vorm van een sportprofessional en handhaaf die bij het beoefenen van de door u gekozen sport, of dat nu golf, honkbal, softbal, enz. is. Vaak worden de polsen te veel gebruikt in de swing, om zwakte in de kern van het lichaam te compenseren. Werken aan het versterken van de kern en de benen voor een sterkere totale swing met een betere vorm.

Een versterkingsprogramma voor de onderarmen en polsen is ook een goed idee om golferselleboog te voorkomen. Begin met het gebruik van zeer lichte gewichten en buig eenvoudig de polsen op en neer om kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Deze eenvoudige oefening kan een enorm verschil maken in uw spel en u behoeden voor blessures.